Főoldalra

utolsó 3 hsz

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • Corry: @VIC20: Csatlakozom. Volna tényleg mondóka, mert gyakorlatilag minden össze lett zagyválva, néha... (2013.09.11. 19:20) Tényleg kevés?
  • VIC20: Hát, akkor béke poraidra, Malacz. Jó volt olvasgatni az írásaidat. :( (2013.07.23. 10:00) Tényleg kevés?
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Eddigi posztok

Agyzaj

Szeretek tanítani...
Néha öröm, néha kín, és valamikor egyszerűen csak vicces... Az iskola a storyk kifogyhatatlan tárháza, az oktatás pedig mindig van annyira nyavalyás, hogy vitatémát adjon. Szóval ez egy tematikus blog a tanárságról, a tanításról.

facebook

dinamika

Friss topikok

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • malacz rezignált: @aDingo: :))) Személyeskedő logikája, amivel győztesnek hozza ki magát, remek hangulatba hozott.... (2013.05.14. 09:38) Játszani is engedd!
  • latin szerelő: Másképpen megoldva: Két idő van: a "most" és a "régen". Most András X éves, Béla (70-X) éves Rége... (2013.02.08. 15:59) Törd a fejed! 3.
  • Én is akarok kommentelni: @malacz69 rezignált: Nocsak! Végre valami előrelépés, hogy a jogászok sem fizetnek ha itthon mara... (2013.01.03. 06:16) Orvosképzés, ahogy én csinálnám
  • Netuddki.: @malacz69 rezignált: Baromság! Nyilvánosság, átláthatóság, nyomon követhetőség, személyi felelőssé... (2012.07.31. 12:14) Kettő az egyben: pazarlás és pénzhiány

szavazás;-)

Malacka jó fej blogger?
Hát persze, tök fej!
Óóó igen, igen-igen!
Faja fickó, yesss!
Oui, oui, oui, oui.
Miazhogynagyonis!
  

A ribilliók mázlistája...

2008.11.23. 15:38 | malacz rezignált | 1 komment

Címkék: gyurcsány tematizálás tragikomikus

Unás van elvtársak, közéleti unalom. Már-már deprimálóan bosszantó, de a ferinek megint igaza lett... ...ebben is, hogy nyuvadjon ki az a szenvedélyes szellemisége. Lehet blogot írni rólam, lehet, előbb-utóbb majd megunják, abbahagyják – gondolhatja a konferenciaszervező májsztró.
Mert valóban, minek is nyomul az ember ezerrel, mára teljesen egyértelművé vált, hogy a mi demokráciánk afféle csökött vacak: 4 évente kell a voksunk, különben meg bármekkora lehet a Nagy Nemzeti Elszúrás, képtelenség eltávolítani a potens meghágókat, bármennyire is jártatjuk pörös szánkat, nyasgem for the people...

Először arra gondoltam, megírom, miszerint abban is igaza lett, hogy a ribillió vs Nagy Rendteremtő vetélkedésben mindig ez utóbbi viszi el a győzelmi pálmát. Mondhatni a ribillió betonozza be az ő és pártjának parazita hatalmát, s tán titokban bízik is abban, hogy egyik balhé után jön a másik, mint ahogy egy ostoba talplefetyelője el is árulta magát ez ügyben, midőn arról értekezett az aljas nyomoronc, jobb is lenne, ha kiderülne, a romák elleni támadások mögött rasszista indulatok feszülnek. Ilyen nyíltan már rég ismerte be valaki, hogy minél rosszabb, annál jobb. Barom Teleki!
És hát fent ecsetelt logikában nagy mázlista a mi ferink, mert van itt ribillió bőven:

Előbb a 2006-os tévéostrom által felfokozott rendvágy tartotta pajzson, majd, mikor már összeomolni látszott kisebbségi kormányával együtt, beköszöntött a pénzügyi világ-ribillió. Uppsz, a költségvetés ügye seperc alatt el is rendeződött, az „ellenzéki” szdsz/mdf szemvillantás alatt dörgölőzött dorombolón a jóságos gazdihoz, s bátor hazafiként nyaldossák a megszorítást tojó miniszterelnöki popót.

Aztán, mire eszméltünk volna éppen, nincs minden rendben IMF-ügyben, hisz százmilliárdok költődnek el rippsz-roppsz belterjes döntések nyomán, s ennek kéne főtémaként megjelenni a közbeszédben, hát nem a nagyonnemzeti B-közép játszott ismét a kezére?! Na persze a szlovák kommandósokat sem kell félteni, áthágtak biz’ azok minden européer normát, és immár igazi nemzeti politikusként tetszeleghet fico-feco találkozókon az az ember, aki 4 éve még szopásra állította a külhoni magyarok befogadást ácsingózó száját.
Még azon se akadt fenn különösebben senki, hogy mekkora ordítóan nagy baromságot bírt mondani azzal, hogy a szélsőségeseket majd a határon belül tartja.
Hogy képzelted, feri? Tán létrehozol egy Szélsőséges Vizsgáló Bizottságot, amolyan McCarthy szenátor módra? Vagy törvénybe foglalod, mi az a ruházat, amiben nem lehet átlépni a határt?
Vagy mi? Eszem-telefaxom megáll, komolyan...

Nem, nem tudok ferire elfogulatlanul nézni. Az én tekintetem reá pont ugyanazt fejezi ki, mint a nejének - az az elhíresült - szúrós tekintete a 301-es parcellánál az átkot szóró fehérnépre: m-e-g-v-e-t-é-s.

Hogy tudnék becsülni egy olyan politikust, aki átlagos időkben semmit sem képes felmutatni, csak kétszámjegyű hiányt, GDP-rombolást és hitelekből vásárolt választási győzelmet, ugyanakkor kizárólag ribilliók sorozata révén képes stabil hatalmat fenntartani ez a rettentő nagy mázlista, a mi hasonló méretű pechünkre.

És akkor még arról nem is beszéltem, hogy Szerencsés Dánielünket Ferinket, hogyan kerülik el a Zuschlag-per hullámai, mint afféle mesterségében edzett árvízi hajóst...

Nah, szóval unás van meg minden, de persze így sem telhet el hét, hogy jelét ne adjam - a nemzet legnagyobb színésze iránt érzett - múlhatatlan rajongásomnak;-)

Bookmark and Share
       

A bejegyzés trackback címe:

https://agyzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr48784322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hello malacka!

nyugi, nem sokáig tart ez a mák, most már minden puskaport ellőtt a szerencse, előbb-utóbb belegázol gyurcsányba is egy pechszéria
süti beállítások módosítása