Főoldalra

utolsó 3 hsz

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • Corry: @VIC20: Csatlakozom. Volna tényleg mondóka, mert gyakorlatilag minden össze lett zagyválva, néha... (2013.09.11. 19:20) Tényleg kevés?
  • VIC20: Hát, akkor béke poraidra, Malacz. Jó volt olvasgatni az írásaidat. :( (2013.07.23. 10:00) Tényleg kevés?
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Eddigi posztok

Agyzaj

Szeretek tanítani...
Néha öröm, néha kín, és valamikor egyszerűen csak vicces... Az iskola a storyk kifogyhatatlan tárháza, az oktatás pedig mindig van annyira nyavalyás, hogy vitatémát adjon. Szóval ez egy tematikus blog a tanárságról, a tanításról.

facebook

dinamika

Friss topikok

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • malacz rezignált: @aDingo: :))) Személyeskedő logikája, amivel győztesnek hozza ki magát, remek hangulatba hozott.... (2013.05.14. 09:38) Játszani is engedd!
  • latin szerelő: Másképpen megoldva: Két idő van: a "most" és a "régen". Most András X éves, Béla (70-X) éves Rége... (2013.02.08. 15:59) Törd a fejed! 3.
  • Én is akarok kommentelni: @malacz69 rezignált: Nocsak! Végre valami előrelépés, hogy a jogászok sem fizetnek ha itthon mara... (2013.01.03. 06:16) Orvosképzés, ahogy én csinálnám
  • Netuddki.: @malacz69 rezignált: Baromság! Nyilvánosság, átláthatóság, nyomon követhetőség, személyi felelőssé... (2012.07.31. 12:14) Kettő az egyben: pazarlás és pénzhiány

szavazás;-)

Malacka jó fej blogger?
Hát persze, tök fej!
Óóó igen, igen-igen!
Faja fickó, yesss!
Oui, oui, oui, oui.
Miazhogynagyonis!
  

TGM: Őrültek igazgatják a magyar államot

2008.11.15. 13:15 | malacz rezignált | 2 komment

Címkék: népszabadság

Tamás Gáspár Miklós szerint a neokonzervatív gazdaságpolitika megbukott, a kormány válságintézkedései elégtelenek. „A rendszer a hibás, nem a nép” – mondta a volt SZDSZ-es politikus, aki egyszerűen őrültnek tartja az állam vezetőit.

Ha mindaz a politikai cél és reformintézkedés, amelyet a kormány tervezett, minden részletében megvalósult volna, akkor a mai válságban még rosszabb lenne a helyzet, mert a társadalom ez esetben még szegényebb és kiszolgáltatottabb lenne – véli Tamás Gáspár Miklós filozófus a Népszabadságnak nyilatkozva. A rendszer a hibás, nem a nép – tette hozzá.

TGM szerint a kormány hitelességének kérdése csak a magyar belpolitikai diskurzusban fontos, érdemben nem. Nincsenek hiteles kormányok. Azok az emberek, akik jelen pillanatban a magyar államot igazgatják, egész egyszerűen őrültek.

A magyar uralkodó osztály vak, mindig is az volt. Nem vonom kétségbe a neokonzervatív közgazdászok tisztességét és jóhiszeműségét, egyszerűen arról van szó, hogy tévednek: többszörösen megbukott szemléletet képviselnek. Ha az uralkodó elit olvasna például nyugati lapokat, akkor tudnák, hogy annak, amit képviselnek, már rég vége. Kampec. Ennyi – tette hozzá a filozófus, kiemelve, hogy véleménye szerint rövid távú megoldást az jelentene, ha állami ellenőrzés alá vennék a bankokat, a biztosítókat, a magán-nyugdíjpénztárakat, az energiaszolgáltatókat; drasztikus kamatcsökkentésre szánnák el magukat; eltekintenének a megszorításoktól, és növelnék a reálbéreket meg a fizetőképes keresletet.
 

Bookmark and Share
       

A bejegyzés trackback címe:

https://agyzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr86770218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TGM azért csinálja jól a dolgát, mert mindenfelé beszól, és még meg is magyarázza, miért van igaza. Ezért bármelyik oldal lapja képes helyet adni neki, hisz mindig talál egy olyan szempontot, amelyből át tud kiabálni az ellenoldalnak.

Tipikus megélhetési filozófus, aki nem a tudományának él, nem az abban való kiteljesedésre törekszik, komoly könyvek megírása által, hanem a szakmájából adódó képességeit a buxusa megtöltésére hasznosítja.
Egy biztos, mindig is egy kicsit önhittnek, és túlzónak tartottam TGM filozófusi besorolását. Ködevőnek tituláltam régebben is, és most is.
Érdekesség viszont, hogy amióta szembefordult a liberális elvtársi elvek némelyikével, azóta nincsenek hozsannák és méltatások. Magányos farkassá/rókává(?) vált. (bár ezt Rokica nem biztos, hogy szó nélkül hagyná.)
Szimpatikus számomra az, hogy a szegénység problémáját boncolgatja, "az ahogyan teszi", már kevésbé.
Én mindenesetre érdeklődve várom úgy szellemiségének, munkásságának változását, netán "kiteljesedését" mint pályaívének alakulását.
Kétségtelen van néhány hatásvadásznak tűnő megnyilvánulása, azonban egy kicsit továbbgondolva a "levetkőztetett" gondolatot, általában súlyos társadalmi probléma gyökerei bukkannak elő.
Az meg, hogy sarkosan fogalmaz, szíve joga. Tőlem sem áll távol hogy kendőzetlen vadsággal, de nem vaksággal mutassak rá néhány fontosnak tartott ellentmondásra, vagy problémára.
Az idézett cikkben használt őrült jelzővel nem értek egyet, talán azért, mert rendkívül hízelgőnek tartom.
süti beállítások módosítása