Főoldalra

utolsó 3 hsz

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • Corry: @VIC20: Csatlakozom. Volna tényleg mondóka, mert gyakorlatilag minden össze lett zagyválva, néha... (2013.09.11. 19:20) Tényleg kevés?
  • VIC20: Hát, akkor béke poraidra, Malacz. Jó volt olvasgatni az írásaidat. :( (2013.07.23. 10:00) Tényleg kevés?
  • Utolsó 20

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Eddigi posztok

Agyzaj

Szeretek tanítani...
Néha öröm, néha kín, és valamikor egyszerűen csak vicces... Az iskola a storyk kifogyhatatlan tárháza, az oktatás pedig mindig van annyira nyavalyás, hogy vitatémát adjon. Szóval ez egy tematikus blog a tanárságról, a tanításról.

facebook

dinamika

Friss topikok

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • malacz rezignált: @aDingo: :))) Személyeskedő logikája, amivel győztesnek hozza ki magát, remek hangulatba hozott.... (2013.05.14. 09:38) Játszani is engedd!
  • latin szerelő: Másképpen megoldva: Két idő van: a "most" és a "régen". Most András X éves, Béla (70-X) éves Rége... (2013.02.08. 15:59) Törd a fejed! 3.
  • Én is akarok kommentelni: @malacz69 rezignált: Nocsak! Végre valami előrelépés, hogy a jogászok sem fizetnek ha itthon mara... (2013.01.03. 06:16) Orvosképzés, ahogy én csinálnám
  • Netuddki.: @malacz69 rezignált: Baromság! Nyilvánosság, átláthatóság, nyomon követhetőség, személyi felelőssé... (2012.07.31. 12:14) Kettő az egyben: pazarlás és pénzhiány

szavazás;-)

Malacka jó fej blogger?
Hát persze, tök fej!
Óóó igen, igen-igen!
Faja fickó, yesss!
Oui, oui, oui, oui.
Miazhogynagyonis!
  

Angol liberalizmust ide, de rögtön!

2011.04.04. 21:09 | malacz rezignált | 7 komment

Címkék: anglia liberalizmus diák tanár felelősség fegyelem

A liberalizmus európai bölcsőjében komoly lépésre szánták el magukat a bölcs kormányzat tagjai, és végre keményen ráléptek arra az útra, mely az iskolát megpróbálja eredeti funkciójába visszavezetni.

Kitiltja a brit kormány a mobiltelefonokat az iskolai tantermekből, tekintettel a mobilokkal elkövetett mind gyakoribb visszaélésekre. A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap beszámolója szerint Michael Gove oktatásügyi miniszter azért rendelte el a következő tanévtől érvényesítendő tilalmat, mivel a diákok egyre inkább "támadófegyverként" használják mobiljaikat.

Diákklikkek ugyanis mind gyakrabban kifejezetten azért vernek meg vagy hoznak megalázó helyzetbe diáktársakat vagy éppen tanárokat, hogy ezt mobiljaikkal lefilmezzék és a felvételt feltegyék az internetre.

A szakminiszter által kidolgozott új szabályozás alapján a brit iskoláknak szeptembertől joguk lesz minden tanítási nap előtt begyűjteni a diákok mobiltelefonjait, és ha valakinek mégis sikerül becsempésznie mobilját az osztályba, azt a tanár elveheti, sőt meg is nézheti és ha szükségesnek ítéli, törölheti a telefonon rögzített képeket és videókat.

A "cyber-bullying", vagyis a társaik által kipécézett diákok internetes üldöztetésének elterjedtségét jelzi, hogy felmérések szerint a brit iskolások 40 százaléka szenvedett már el ilyen jellegű lelki terrort. A brit lap által idézett szakértők szerint ennek pszichológiai és érzelmi hatásai súlyosabbak lehetnek, mint a fizikai bántalmazáséi, mivel az ilyen jellegű üldöztetés kicsöngetés után is folytatódik. (Forrás: MTI)

Bookmark and Share
       

A bejegyzés trackback címe:

https://agyzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr632800090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nah, Malaczkám, nekem is volna 1-2 tippem, hogyan kéne kicsit visszább fogni a diákok nagyfene arcát!

Küldtem tanulságos videót,s ha ügyes vagy, és sikerülne ide beillesztened, hát azért sztem hálás lenne minden olvasód!:)
Egyetértek. Egyébként nem értem, hogy mi köze ennek a liberalizmushoz? Az ember egyéni szabadsága a másik ember egyéni szabadságáig terjed, ez az alapelve. Ebben az esetben ez nyilvánvalóan sérül. Tudom, vannak vadliberálisok, akik hajlamosak ezt elfelejteni...
@TBal:

Az a köze a liberalizmushoz, h azért, mert valakik visszaélnek egy korszerű lehetőséggel, mások, normális használok jogait korlátozod. Tehát annak a szempontjából, aki nem használná disznóságra a mobilt, csak éppen napközben hívná az édesanyját vagy a korrepetáló tanárját egyeztetési szándékkal, annak ez egy nagyfokú korlátozás a szabadságában.
@malacz69 eurofanyalgó: Igazad van abban, amit írsz, de szerintem elfogadható, hogy bizonyos intézményekben vannak bizonyos szabályok. Suli végétől azért szabad a mobilozás, addig meg bírják ki. Én liberális beállítottságú vagyok, de annak a híve, hogy a (teljes) szabadság annak járjon, aki felelősen tud vele élni. Ha nem, és a kiskorúak ilyenek, akkor a szabadság többet árt, mint használ.
Ott kezdődik, hogy mifenének a mobil egyáltalán egy kiskorúnak?! De a szívem mélyén féktelenül tomboló liberalizmusom azt kiáltatja velem: Há' legyen! No, de nem telcsizni járnak a kölkek isibe, vagy igen?
Amúgy a naccünetbe, meg majd pont a Mamit fogja hívni?! Ad abszurdum a korrepetáló tanárt! Drága Malaczom! maj' megfullatttam. No ne né má!
Tbal álláspottyát osztom. Nem is! Szorzom. A csudába! Te vagy a matekos. tudod te! Le a mobillal!
@jaegtoer:

Pedig életszerű a szülő hívása, nagyon sokszor tapasztalok ilyet, pláne azért is, mert a mi sulinkban rengeteg a bejárós.

És igen, sokszor előfordul, h napközben nekem vagy a tanítványomnak dolgom/dolga akad, ezért valamelyikünk kezdeményezi az óra lemondását. Baromi hasznos ekkor a mobil, mert különben vagy ő jönne feleslegesen, vagy én várnék rá hiába.
@malacz69 eurofanyalgó:
Ok, akkor szépen oda lehet tenni kártyás/érmés telefont egy csendes helyre, ahonnan lehet hívni a tanárt/szülőt ha kell.
süti beállítások módosítása