Főoldalra

utolsó 3 hsz

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • Corry: @VIC20: Csatlakozom. Volna tényleg mondóka, mert gyakorlatilag minden össze lett zagyválva, néha... (2013.09.11. 19:20) Tényleg kevés?
  • VIC20: Hát, akkor béke poraidra, Malacz. Jó volt olvasgatni az írásaidat. :( (2013.07.23. 10:00) Tényleg kevés?
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Eddigi posztok

Agyzaj

Szeretek tanítani...
Néha öröm, néha kín, és valamikor egyszerűen csak vicces... Az iskola a storyk kifogyhatatlan tárháza, az oktatás pedig mindig van annyira nyavalyás, hogy vitatémát adjon. Szóval ez egy tematikus blog a tanárságról, a tanításról.

facebook

dinamika

Friss topikok

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • malacz rezignált: @aDingo: :))) Személyeskedő logikája, amivel győztesnek hozza ki magát, remek hangulatba hozott.... (2013.05.14. 09:38) Játszani is engedd!
  • latin szerelő: Másképpen megoldva: Két idő van: a "most" és a "régen". Most András X éves, Béla (70-X) éves Rége... (2013.02.08. 15:59) Törd a fejed! 3.
  • Én is akarok kommentelni: @malacz69 rezignált: Nocsak! Végre valami előrelépés, hogy a jogászok sem fizetnek ha itthon mara... (2013.01.03. 06:16) Orvosképzés, ahogy én csinálnám
  • Netuddki.: @malacz69 rezignált: Baromság! Nyilvánosság, átláthatóság, nyomon követhetőség, személyi felelőssé... (2012.07.31. 12:14) Kettő az egyben: pazarlás és pénzhiány

szavazás;-)

Malacka jó fej blogger?
Hát persze, tök fej!
Óóó igen, igen-igen!
Faja fickó, yesss!
Oui, oui, oui, oui.
Miazhogynagyonis!
  

Ez már az utolsó csepp a pohárban?

2008.11.30. 18:06 | malacz rezignált | 3 komment

Címkék: bűnözés roma válság gárda

Emberek, utolsó pillanat érzésem van. Az élet sűrűje hatalmas pofonokkal élesztgeti a tétlenségben punnyadó, óvatoskodó állami apparátust. Nem tudom, megtörténik-e a Nagy Észbekapás, vagy roma ügyekben is érvényes: "nekünk Mohács kell".

Miközben Popper a "gárda garázdálkodásáról" hablatyol, addig mindenki garázdálkodik itten, csak épp a gárda nem emelt még kezet senkire...
Figyelemelterelés. Pedig mindenre van idő, csak erre nem.

Roma ügyekben sűrű-fekete hetet zártunk, siralmas a helyzet, ez nem vitás. Felfigyelhettünk arra, hogy garázdaság miatt ítélt el a bíróság öt barcsi suhancot, akik nyilvánvalóan, és az első vallomásuk (később visszavonták) szerint is rasszista indíttatással vertek meg két roma asszonyt idén januárban. A bíróság szerint nem lehetett minden kétséget kizárólag bizonyítani a rasszista indítékot, amely egyértelműen súlyosbította volna az ítéletet.
Tetszik érteni ugye? Az igen tisztelt bíróság eljutott oda, ahová amerikai kollégája is az O.J. Simpson ügy kapcsán: tudjuk mi az igazság, de vagy a jog, vagy az ügyészség elmeháborodott működése miatt az ítélet nem arról szól.
Jól van, gratula b+! Van még lejjebb? Már hogyne lenne!

Az úgy van, polgártársak, hogy nemcsak romákat ér sérelem...
De nem ám. Mi az hogy? Nagyon se!
Épp múlt vasárnap Kiskunlacházán, nagy valószínűséggel roma elkövetők, előbb megerőszakoltak, majd megfojtottak egy 14 éves lányt. Én csak keresem a hírek között TGM nevét, amint épp antirasszista tüntetést szervez, hiszen annak idején ő volt az, aki Mortimer-ügyben azonnal rasszizmust kiáltott, eszébe sem jutott az ártatlanság vélelmének magasztos eszménye. Hát kérem, itt is kiálthatna legalább annyi indokkal, csak éppen fordított előjellel, a magyar etnikum sérelmére elkövetett rasszista bűncselekmény kapcsán. Miért? Egyszerű: hallott már valaki olyanról, hogy az elkövető és az áldozat is roma lett volna egy hasonló cselekményben? Emlékszünk még Pénzes Henrietta esetére?
El tujátok képzelni, kedves barátaim, milyen fülsiketítő hápogás lenne itt, ha az áldozat egy roma lány lett volna, és az elkövetők echte magyarok? A könnyebb fantáziálás érdekében elég, ha a molotovozások körüli Teleki-féle prejudikálásokra gondoltok....

Visszatérve a kiskunlacházi esetre, pénteken komoly méretű, becslések szerint 3-6000 fős tömeggel, fáklyás felvonulásra került sor, tiltakozásul a helyiségben terjedő erőszak, bűnözés ellen. A független polgármester nem kötött lakatot a szájára.
Az origo mérsékelten, már-már szemérmesen számolt be az eseményekről. Kiemelte:
"Bár még nem lehet tudni, ki követte el a bűncselekményt, a polgármester így fogalmazott: "Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból!". "
Ennél keményebben és jóval részletesebben foglalkoznak az üggyel - a nemzeti radikálisnak tekinthető - Szent Korona Rádió hírportálján, bár ők is megemlítik, hogy egyelőre még nem bizonyított, csak nagy valószínűségű az elkövetők származása.

Nos, én nem tudom, mi lesz az események láncolatának vége, de semmi jóra nem számítok. Attól mindenesetre ideggörcsöt fogok kapni, ha feri kártyásai, vagy TGM marxistái mélyszegénységgel próbálják majd megmagyarázni a megmagyarázhatatlant... Csoportosan(??) elkövetett nemi erőszak és gyilkosság szegénység miatt? Poénnak is rossz, kedves liberális jogvédők.

Elgondolkodhatnának már azon az egyszerű tapasztalaton, hogy ebben a "k...a országban", ahol - az mszp-szdsz kormánynak köszönhetően - az elmúlt hét évben 1,7 millióról 3,1 millióra emelkedett a létminimumon vagy az alatt élők száma, így hát a nem roma polgártársak bő többségben vannak közöttük, a hírekben, ha meghallod e bűvös szókettőst: "megélhetési bűnözés", nem a fűtetlen kalyibában tengődő Bözsi néni tyúktolvajlása, vagy az öngyilkosság gondolatával játszó, nemrég munkanélkülivé vált, 40 éves, 3 gyermekes Magyar Marcell fatolvajlásának képe villan szemed elé, hanem... ... de hagyjuk, a cigánybűnözés tabusított szó...

Addig, amíg nem néz szembe a balliberális oldal az eltérő szokásokkal, vérmérsékletekkel, szociokulturális berögzültségekkel, addig önámításban úszó, léket kapott süllyedő hajó lesz a roma ügy. A folyamatos rasszistázás csak arra jó, hogy a társadalomban bűntudatot keltsen, miközben a bűnözök felé részleges megértést, empátiát sugall: "jajj, hát nagyon szegény, kénytelen lopni, hogy ne haljon éhen". Popper is effélét gajdolt: "Nem fognak a cigányok engedelmesen éhen halni".
Akkor mit fognak, kedves P.P.? Elvenni erőszakkal azt, ami "jár" nekik az éhenhalás ellen?
O tempora, o mores!

Bizony mondom néktek, a vidéki bűnözés egy olyan otrombán burjánzó cserje, aminek szerteágazó a gyökérzete, s nem lehet egyetlen ágával, a szegénységgel megmagyarázni virulens létét.
Ez a kiskunlacházi eset egy utolsó figyelmeztetés a kormánynak, hogy lépnie kell a vidéki közbiztonság megerősítése érdekében, a hibás szociokulturális berögzültségek felszámolásáért oktatással, munkalehetőséggel, a segélyezési szabályok megváltoztatásával, de mindenek előtt és elsősorban a rendőrség megerősítésével, intézkedési jogainak tágításával. Nem Magyar Gárdának, nem civil polgárőrségnek, hanem a magyar rendőrségnek kell megvédenie adófizető állampolgárait.

És nem úgy, ahogy Galgagyörkön tették, ahol csak akkor voltak képesek nagy létszámban kivonulni, mikor "gárdaveszélyt" vizionáltak a helyi romák.
Most sem voltak kevesen - a kiskunlacházi fáklyás menet fegyelmét féltő szeretettel óvó - közegek, elvégre rend a lelke mindennek...

Ps.: Amikor ezt írom, akkor pár órával vagyunk a tv2 kiskunlacházi riportja előtt. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.
Másfelől a szöveg linkelt részeit nagyon érdemes elolvasgatni, igyekeztem relevánsan és politikailag vegyesen válogatni a hírforrások között.

Bookmark and Share
       

A bejegyzés trackback címe:

https://agyzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr67796505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

test subject#28 2008.12.02. 12:51:43

halihó :D

faja lett :D
tükörblog? :D
esetleg hekkeld meg a tovább gombot hogy mindig az original postra mutasson és akkor hatékonyabban szipkázhatná az olvasókat gondolatcsöved eme liberális emésztőből a vidéki konzervatívizmus üde, friss levegőjű mezőire :D

test subject#28 2008.12.02. 12:53:52

vagy! kapcsold ki a kommentket ezen, és "komment lehtőség itt" gombbal irányítsd át az önkifejezni vágyó mihasznákat az original helyszínre :D

ezáltal a választás lehetőségét is meghagyván a libsizmus és korrektség jegyében :)
Egyébként gondoltam arra, h ez lehetne egy egyesítő blog. Bármi, amit felrakok a tematikusabb blogjaimra, itt mind megjelenne.

Másfelől elégedetlen vagyok, mert az ügyesebb sablonozok a holttereket is megoldják, és a head kép olyan, ami nem téglalap alakú képet ad, habár gondolom, azt is téglalapokból kell összerakni.

Kéne egy photo-shop...

Üdv.

süti beállítások módosítása