Főoldalra

utolsó 3 hsz

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • Corry: @VIC20: Csatlakozom. Volna tényleg mondóka, mert gyakorlatilag minden össze lett zagyválva, néha... (2013.09.11. 19:20) Tényleg kevés?
  • VIC20: Hát, akkor béke poraidra, Malacz. Jó volt olvasgatni az írásaidat. :( (2013.07.23. 10:00) Tényleg kevés?
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Eddigi posztok

Agyzaj

Szeretek tanítani...
Néha öröm, néha kín, és valamikor egyszerűen csak vicces... Az iskola a storyk kifogyhatatlan tárháza, az oktatás pedig mindig van annyira nyavalyás, hogy vitatémát adjon. Szóval ez egy tematikus blog a tanárságról, a tanításról.

facebook

dinamika

Friss topikok

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • malacz rezignált: @aDingo: :))) Személyeskedő logikája, amivel győztesnek hozza ki magát, remek hangulatba hozott.... (2013.05.14. 09:38) Játszani is engedd!
  • latin szerelő: Másképpen megoldva: Két idő van: a "most" és a "régen". Most András X éves, Béla (70-X) éves Rége... (2013.02.08. 15:59) Törd a fejed! 3.
  • Én is akarok kommentelni: @malacz69 rezignált: Nocsak! Végre valami előrelépés, hogy a jogászok sem fizetnek ha itthon mara... (2013.01.03. 06:16) Orvosképzés, ahogy én csinálnám
  • Netuddki.: @malacz69 rezignált: Baromság! Nyilvánosság, átláthatóság, nyomon követhetőség, személyi felelőssé... (2012.07.31. 12:14) Kettő az egyben: pazarlás és pénzhiány

szavazás;-)

Malacka jó fej blogger?
Hát persze, tök fej!
Óóó igen, igen-igen!
Faja fickó, yesss!
Oui, oui, oui, oui.
Miazhogynagyonis!
  

Csudapofa iskola

2009.01.25. 20:39 | malacz rezignált | 9 komment

Címkék: humor story diák tanár fegyelem

Őszintén szólva, nem olyan iskolában tanítok, ahol tehetségek garmadája kínozna jobbnál-jobb szakmai kérdésekkel. Viszont annál több kapacitásuk van a humorra, a fricskára.

Nem vagyok fafejű, ezért állom a sarat. Azt sem bánom, ha rajtam csattan a poén ostora. Mondjuk az is igaz, hogy legszívesebben hét fejből okádnék tüzet akkor, ha egy magát (nem csekély önbecsapással) viccesnek gondoló tanuló képtelen befogni az ő lepcses száját. Szoktam is vala mondani ilyenkor: Józsikám, nagyon szépen megkérlek, kuss! 

Nodeviszontám vannak szellemes egyedek, kik jelentősen előreviszik az óra menetét azáltal, hogy felvidítják a tanárt, minek folytán annak hervadott testiben endorfinok szabadulnak fel, fokozva az ő lanyhuló szellemi teljesítőképességét, megértést segítő gesztikulációját.

Történt egyszer, még a múlt században, hogy épp gödhesen pislákoltam a magyar nemzeti oktatás zenitjén, óvatosan leplezvén betegségem, mielőtt még otthon maradásra sarkallna a díszes társaság. De időnként - visszatartani nem bírván - csak kellett köhögnöm egyet-egyet, miközben épp míves geometriai ábrákat karcoltam a táblára. Egyszer csak megszólal az egyik kölök:

- Tanár úr, rajzoljuk csak be az ábrába a TBC háromszöget!

Más, szintén nem épp egészségtől duzzadó állapotomban, torkomban gyűltek a bajok, miket krákogással enyhítettem egyszer, majd még egyszer, s a harmadik után ezt hallottam a hátsó sorokból:

- Most köpd ki, vagy nyeld le!

Hát ilyen szellemesen ritkán tegezik le az embert, de azért megesett máskor is. Akkor éppen egy villám stand up után került egy gyerek abba a közvetlen hangulatba, melynek következtében elröppent a szájából egy tegeződő ige. Mire én, szolid türelemmel emlékeztettem őt arra, hogy még nem ittuk meg a pertut, sőt, még disznót se őriztünk együtt. Ám a replika nem késlekedett:

- Elnézést, nem tegeztem, magáztalak! 

Dőltem a röhögéstől, mondanom sem kell...
Azonban nem kell félteni engem se, magam is megtalálom azokat a réseket, ahol betolhatok egy-egy poént fülesbaglyaim rovására, csak ugye nem szívesen dicsekszem azzal, miképp szólok be heccelődve az én drága-aranyos-kedves diákjaimnak. Még a végén valaki ombudsmanért kiált...
Mellesleg legjobb az, ha ők maguk adják a magas labdát, nekem meg már csak le kell ütnöm, amúgy öregesen.

Minap épp egy olyan dolgozatot beszéltünk meg, amelyben sokszor kellett a derékszögű háromszögek szögfüggvényeit használni. Egy lány, nevezzük Julcsinak, többször eltévesztette az átrendezést. Bosszúsan így kiáltott fel, látva a helyes megoldásokat:

- Tanár úr, ha felül van az ismeretlen, akkor azzal nem tudok mit kezdeni!
- Julcsikám, ha fölül ismeretlen van, akkor azzal ne is kezdj semmit - jegyeztem meg szerelmi életéért aggódó hangsúllyal;-)

 Hát így megy ez a suliban, s leginkább ezekért a vidám pillanatokért érdemes naponta kínkeserves áldozatot hozni a nemzet alázatos szolgájaként;-)

Bookmark and Share
       

A bejegyzés trackback címe:

https://agyzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr66894103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacka, :-)))))) , a jó tanárok képzeletbeli pirosszőnyegen járulnak az oskolába be reggelente, és ha nem is vakuk villannak rájuk, mint kánnban a szelebekre, deviszont igazi mosolyok. asszem :-)
Kedves Liidiiia!

Rendeltem 12km piros szönyeget magamnak, kb. ennyire lakom a sulitól:-))

Jut eszembe egy idevágó történet:

Kolléga a táblánál oldja a feladatot, miután már a gyerekeknek volt rá 5-6 percük. A bogamikér' sem akar kijönni a megoldáskötetben lévő végeredmény, miközben az egyik gyereknek pont az jött ki.
Értetlenkedik is rendesen. Nem érti, h az övé miért nem jó, miközben a táblán lévő feladat megoldásában sem leli a hibát.

Egyszer csak a tanárnak leesik: eltévesztett egy előjelet, mikor az egyenletet felírta,s így hiába jó a megoldás, az eredmény nem stimmelhet.

Erre a gyerek felriad elmélyedett állapotából, és és teljesen spontán így szól:

- Akkor mégse én voltam a hülye!

:-))

Persze mindez olyan ártatlanul jött ki belőle, h képtelenség volt haragudni rá.

Üdv.:-)
A mai nap egy gyerek (persze csak poénból) bemutatta a tökéletes nyalást:

- Tanár úr, az én böngészőm kezdőlapja az Ön blogja.

:-)
Kaptam egy fülest!
Holnap ez lesz a hírekben: A szekszárdi póstást nem rabolták ki, hanem sikkasztott:)
Hány embernek okozott ezzel a hazugságával kellemetlenséget..
És most rá fogják terhelni a rendőrség kiszállási díját?:D
Kovikám! Ez most komoly?

Önrablás? Volt már ilyen, mind lebukott.

Legalább verte volna magát jól orrba, h hihető legyen a story...
Hát ez van.
Kíváncsi vagyok mennyi szabadság vesztést szabnak ki, ha ez egyáltalán nyilvánosságra kerül.
Szekszárdon ez menő dolog a póstások körében, 2002ben volt ilyen. Arról az esetről a legnagyobb magyar rockbanda írt egy számot is:

www.youtube.com/watch?v=R2ApOviGdrI

Egyébként van közös vonatkozásunk is Tímár Zolihoz, mert ő a Kőszegi Virág anyukájának a szomszédja, mindig éreztem hogy kicsi ez a világ:)
Mai történet!!!

Gyerekek dogát írtak koordináta geometriából, és az egyik feladatban szerepelt az abszcissza szó. Mire a gyerek megkérdi:

- Tanár úr, melyik az abszcissza? Az x tengely, vagy az y?
- Nem mondhatom meg, tudni kell.
- Azt tudom, hogy melyik az ordináta, csak...

:-))
Szintén iskolai történet:

Egy iskolaigazgató titkos bizalmi szavazást kért magával szemben. A fülkébe térőnek az volt a dolga, hogy vagy bedobja az igazgató nevét tartalmazó cetlit az urnába, és ezzel támogatását fejezi ki, vagy áthúzza a nevet, és azután dobja be, jelezvén a bizalom hiányát.

Az egyik kolléga bement a fülkébe, majd kisvártatva így szólt ki onnan:

- Nem fog a toll!

:-)))
Hű, ilyen Julcsisból ne is tegyél sokat nyilvánossá, mert szülők, kollégák, jóakarók egyből szexuális zaklatást kiáltanak. (Jó, ez nálunk még nem létező jogi fogalom, de akkor is... ) :)
süti beállítások módosítása