Főoldalra

utolsó 3 hsz

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • Corry: @VIC20: Csatlakozom. Volna tényleg mondóka, mert gyakorlatilag minden össze lett zagyválva, néha... (2013.09.11. 19:20) Tényleg kevés?
  • VIC20: Hát, akkor béke poraidra, Malacz. Jó volt olvasgatni az írásaidat. :( (2013.07.23. 10:00) Tényleg kevés?
  • Utolsó 20

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Eddigi posztok

Agyzaj

Szeretek tanítani...
Néha öröm, néha kín, és valamikor egyszerűen csak vicces... Az iskola a storyk kifogyhatatlan tárháza, az oktatás pedig mindig van annyira nyavalyás, hogy vitatémát adjon. Szóval ez egy tematikus blog a tanárságról, a tanításról.

facebook

dinamika

Friss topikok

  • picur3ka: Gyere elo, malacz! Hat igen, csak az oktatas maga egy nagy tema lenne. Nyilvan, ahogy a XX. szaz... (2013.10.17. 01:27) Tényleg kevés?
  • malacz rezignált: @aDingo: :))) Személyeskedő logikája, amivel győztesnek hozza ki magát, remek hangulatba hozott.... (2013.05.14. 09:38) Játszani is engedd!
  • latin szerelő: Másképpen megoldva: Két idő van: a "most" és a "régen". Most András X éves, Béla (70-X) éves Rége... (2013.02.08. 15:59) Törd a fejed! 3.
  • Én is akarok kommentelni: @malacz69 rezignált: Nocsak! Végre valami előrelépés, hogy a jogászok sem fizetnek ha itthon mara... (2013.01.03. 06:16) Orvosképzés, ahogy én csinálnám
  • Netuddki.: @malacz69 rezignált: Baromság! Nyilvánosság, átláthatóság, nyomon követhetőség, személyi felelőssé... (2012.07.31. 12:14) Kettő az egyben: pazarlás és pénzhiány

szavazás;-)

Malacka jó fej blogger?
Hát persze, tök fej!
Óóó igen, igen-igen!
Faja fickó, yesss!
Oui, oui, oui, oui.
Miazhogynagyonis!
  

Gyerekbarát hozzáállás? Frászt!

2010.11.08. 19:58 | malacz rezignált | 3 komment

Címkék: felelősség őszi szünet oktatáspolitika

Nah, megint túl vagyunk egy őszi szüneten, és meg is lett az eredménye újfent: fellazult fegyelem, felejtés a köbön, ritmuszavar, tétova tekintetek a padok között, figyelemzavaros arcok. Egyszóval: szétcsúszás.

Évek óta bosszant ez a látszólag gyermekbarát intézmény, az őszi szünet. A világon semmi értelme (mit kezdesz november elején egy vakációval?), de arra azért jó, hogy az október végére nagyjából gatyába rázott gyerek kiessék a ritmusból, meg jó sokat felejtsen abból kevésből, amit a szünet előtt szelíd erőszakkal belé tuszkoltunk.

Ők (a gyerekek) persze azt hiszik, hogy nekik ez mekkora királyság, micsoda buli, de eszükbe jut-e vajon, hogy miért kell járni június 15-ig suliba? Régen, amikor még nem volt ez az őszi szünet nevű bonus track, június első hetével zárni tudtunk. És ez így volt jó, így volt gyermekbarát. Sokkal eredményesebben lehet figyelni, tanulni, dolgozatot írni egy átlagos őszi napon, mint a rekkenő hőségben nyár elején, amikor a teremben is közel járunk a 30 fokhoz, ráadásul a levegő is elfogy óra végére. Ha ablaknyitással próbálod elejét venni eme problémáknak, akkor meg a zaj miatt megy pocsékba az óra. Érdemes lenne egy komolyabb közvélemény-kutatást tartani a szülők és gyerekek körében, hogy vajon mit támogatnának:
a) őszi szünet jún. 15-ei zárással, vagy
b) őszi szünet nélküli tanév, de jún. 7-e körüli zárással?

Eszembe jutnak még végzőseink, és hogy nekik mennyivel nehezebb bizonyos szempontból, mint nekünk volt. Az én kamaszkoromban nem volt őszi szünet, és az érettségi május közepén kezdődött. Manapság van őszi szünet, és május első napjaiban kezdenek a maturálók. Összesen tehát 3 hetet veszítenek a tanévből. Ez bizony nem kevés. Három hét akár 12-18 órát is jelenthet némely tantárgyból. Tudatos, érett hozzáállású végzősök osztályában ez komoly veszteség. Az őszi szünet eltörlése enyhíthetne rajta, arról nem is beszélve, hogy a ritmusvesztés (így november elején) 12-dikben okoz legnagyobb károkat.

Drága Hoffmann Rózsa, nem lenne érdemes megfontolni az általam kritizált, álhumánusnak minősíthető vakáció eltörlését. Naaaaaaaaaaa, léccilécci!

Bookmark and Share
       

A bejegyzés trackback címe:

https://agyzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr622434496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na most hogy megfejtettem a saját belépő kódomat az indapassra, egyet szeretnék érteni.
12.ben az ember még nem biztos hogy felfogja ezt, bár most ne belőlem induljunk ki.
Így a szünet utáni első napon azt veszem észre -Lukács Laci szavaival élve- hogy mindenki kurva laza itt, bár nem elhanyagolható tény hogy az egész technikusi évfolyam agybeteg velem együtt:)
Na most a "kisgyerekek" -akik még nem kapnak sört a discoban és ezért lopják az enyémet ha egy óvatlan pillanatban lehelyezem valahová, rohadjanak el mint a nádkerítés:) - nem tudom mit csinálnak abban az egy hétben a facebook látogatásán kívül. Sok értelme nincs is ennek az egésznek.
A
c) egy héttel meghosszabbított téli szünet

kimaradt. Én arra szavaznék.
Nahát, én sosem értettem, mire jó az, hogy két hónappal a hosszú nyári szünet, illetve másféllel a téli előtt miért kell bedobni még egy hetet, de ezek szerint ez másnak is problémás... ;-)
Nem is beszélve arról, hogy a szülők mi a jó fenét kezdenek a gyerekkel, ha még kicsi...
süti beállítások módosítása